top of page

Privatvilla VnU

Enfamiljshus med utsikt.

Kommun

Klient

Typ

Yta

År

Åkersberga

Privatkund

Enfamiljshus

385 m2

2022

Närvaro.

Klippor vid havet, utsikt över vattnet. Kvällssol genomsyrar rum, stora glasytor. Tillsammans skapas ett oförglömligt intryck. Fonden till ett hem förlagt över sex nivåer längs en klippbrant norr om Stockholm är imponerande och dramatisk.

Gränslös frihetskänsla. Uppdraget formades kring en naturupplevelse i kombination med en leksam öppen och flödande planlösning. Tillsammans påminner de om att springa runt på klippor som barn. Inomhusupplevelsen blir summan av utomhusupplevelsernas bästa kvalitéer - friheten, ytorna, utsikten, intima ställen, dagsljus. Sociala ytor flätas

samman och rör sig mellan inom- och utomhusplatser spridda över fyra nivåer. Privata rum med en suite tillgodoser ostörd återhämtning och fokus.

Husets geometrier harmoniserar med berget och stödjer sig på de basalaste av principer för välmående. Stora fönster ger optimala dagsljusförhållanden där ljus från flera riktiningar hjälper oss hålla en naturlig dygnsrytm och förbereder oss för aktivitet eller vila. Rum förlagda på halvplan får privat prägel med naturliga avstånd till varandra.

Tomten är långsmal och brant med 20 meters höjdskillnad och sluttningar i två riktningar. För ett husprojekt definitivt extrema förhållanden. Genom ett nära samarbete med kund och en ordentlig platsanalys gav problematiken utrymme för smarta unika lösningar. Projektets framgång bär tydliga spår av en djärv kund med en vision. Samarbetet innehöll tät kontakt och delaktighet i förverkligandet.

Projektet ritat för Carlia Design & Arkitektur.

STRÖÖ Arkitektbyrå AB

Stockholm - Norrköping

+46 (0)722 08 23 43

  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn

© 2023 Gustav Lundstrom

bottom of page